Reviews Video Gaming Reviews

Το νέο DLC του «Elden Ring» κάνει ένα υπέροχο παιχνίδι ακόμα καλύτερο

Το Shadow of the Erdtree, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι γίνεται μεγαλύτερο

Αν και το αρχικό παιχνίδι ήταν ένα αριστούργημα, ήταν τόσο γεμάτο με περιεχόμενο που παίζοντας όλο αυτό θα σε έκανε να νιώθεις πρησμένος, σαν ένα δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών με πάρα πολλές πλευρές.

Αλλά τώρα, μετά από δεκάδες ώρες μάχης με δαιμονικές παρεκτροπές μέσα από σκοτεινά κάστρα και γαλάζιες ακτές τις τελευταίες εβδομάδες, οι σκέψεις μου έχουν ελαφρώς εξελιχθεί σε
Οι θαυμαστές περίμεναν περισσότερα από δύο χρόνια για την επέκταση του επιτυχημένου παιχνιδιού ρόλων της From Software Inc., το οποίο κέρδισε αμέτρητα βραβεία και έχει πουλήσει 25 εκατομμύρια αντίτυπα. Η υπομονή τους απέδωσε. Το Shadow of the Erdtree, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και, παρόλο που αποτελεί επέκταση, είναι πλέον το βιντεοπαιχνίδι με τις καλύτερες κριτικές της χρονιάς, με 95 στα 100 στο Metacritic. Παρά ορισμένα μικρά (και άστοχα) παράπονα σχετικά με τη δυσκολία, οι θαυμαστές φαίνεται να λατρεύουν το νέο περιεχόμενο.

Δεν είναι περίεργο που έχω ξαναμπεί με τον κόσμο των Lands Between, κυνηγώντας κάθε μυστικό ρήγμα καθώς παρακολουθώ τους δασκάλους του YouTube να συνδυάζουν την ιστορία από αόριστους διαλόγους και περιγραφές εσωτερικών αντικειμένων. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών έχει ενισχυθεί με ένα από τα καλύτερα επεκτάσεις όλων των εποχών.

Το Shadow of the Erdtree λαμβάνει χώρα σε μια γιγάντια νέα περιοχή που ονομάζεται Land of Shadow. Όπως το βασικό παιχνίδι, αυτή η επέκταση είναι γεμάτη με πανέμορφες όψεις, διαβολικά αφεντικά και μια ακατανόητη ιστορία. Αυτή τη φορά, υπάρχει ένας ημίθεος που ονομάζεται Μικέλα που είναι σε ένα ταξίδι για να κάνει…κάτι. Μπορεί να γοητεύσει τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν; Και επίσης υπάρχει ένας τύπος που ονομάζεται Messmer, και όλοι είναι πραγματικά θυμωμένοι.

Ας είμαστε αληθινοί: τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματικά σημασία. Η παράδοση του Elden Ring είναι συναρπαστική, αλλά θα την αφήσω στη VaatiVidya να μου την αποσυσκευάσει τις επόμενες εβδομάδες. Ο πραγματικός λόγος για να παίξετε αυτό το expansion, όπως και το αρχικό παιχνίδι, είναι να χαθείτε στον κόσμο του, να ξεπεράσετε τις βασανιστικές προκλήσεις του και να θαυμάσετε τον περίπλοκο σχεδιασμό του.

Είναι εκεί που το Shadow of the Erdtree λάμπει πραγματικά, με τους δηλητηριώδεις βάλτους, τα ερειπωμένα κάστρα και τα αρχαία ερείπια γεμάτα με αγάλματα με κουλουριασμένα δάχτυλα. Ορισμένες περιοχές παίζουν γύρω με το σκοτάδι, αναγκάζοντάς σας να περιηγηθείτε στους λαβύρινθους με ήχο και φανάρι. Άλλοι δίνουν έμφαση στην καθετότητα, πειράζοντάς σας με ματιές χωριών και κατακόμβων που είναι πολύ πιο μακριά από εσάς για να φτάσετε και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι προσβάσιμες μόνο μέσω ενός μυστικού περάσματος που απέχεις ώρες από το να βρεις.

Ο τρόπος λειτουργίας του From Software είναι να δημιουργεί όμορφους αλλά τρομακτικούς κόσμους γεμάτους με παράξενους τύπους που θέλουν να σε σκοτώσουν και οι σχεδιαστές και οι καλλιτέχνες του παραμένουν απαράμιλλοι σε αυτό το έργο. Ένα από τα πρώτα τέρατα που θα συναντήσετε είναι ένας μεγαλόσωμος γίγαντας με έναν πυρσό για κεφάλι και μια τάση να αρπάζει παίκτες και να τους κολλάει στις φλόγες, όπου θα πρέπει να παρακολουθήσετε τον χαρακτήρα σας να πεθαίνει σταδιακά χωρίς καμία ελπίδα διαφυγής.

Νέες περιοχές περιλαμβάνουν την ακτή Cerulean, μια γαλήνια παραλία με ό,τι φαίνεται να είναι βότσαλο, αλλά, μετά από προσεκτικότερη εξέταση, αποκαλύπτονται ότι είναι ευαίσθητα αιωρούμενα χέρια που, φυσικά, θα προσπαθήσουν να σας σκοτώσουν. Μια σφαίρα ηλεκτρικού ρεύματος που βουίζει σκαρφαλωμένη ανάμεσα σε βιολετί λουλούδια μπορεί να σας γνέφει πιο κοντά για να δείτε αν μπορεί να περιέχει κάποιου είδους δροσερό μυστικό… μόνο για να προσπαθήσει να σας σκοτώσει.

Για να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις, το Shadow of the Erdtree προσφέρει μια σειρά από νέα ξόρκια και όπλα που επιτρέπουν τόσο βαριά όσο και ευέλικτα στυλ παιχνιδιού. Ένα από τα κυριότερα σημεία, που ονομάζεται Milady, είναι ένα «ελαφρύ μεγάλο σπαθί» που εξισορροπεί την ταχύτητα και τη δύναμη. Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα σε όλα αυτά τα νέα πράγματα, είναι ότι οι «σεβασμοί» – η αλλαγή των στατιστικών του χαρακτήρα σας – εξακολουθούν να είναι περιορισμένοι, επομένως ο πειραματισμός δεν ενθαρρύνεται όσο θα ήθελα να είναι.

Ωστόσο, αυτή η επέκταση αντιπροσωπεύει μια ομάδα ανάπτυξης που έχει κατακτήσει την τέχνη της. Ένα μπουντρούμι, που ονομάζεται Shadow Keep, είναι γεμάτο απολαύσεις για να ανακαλύψεις: θανατηφόρες επάλξεις με ιππότες με μανδύα, που εκτοξεύουν τη φωτιά, μια βιβλιοθήκη αφιερωμένη στην ταξιδερμία και έναν μαινόμενο ιπποπόταμο που δημιουργεί χρυσές βελόνες. Υπάρχουν κρυφά περάσματα, τερατώδη αφεντικά και, φυσικά, τα μηνύματα από άλλους παίκτες που γεμίζουν το Elden Ring με χρήσιμες συμβουλές και εσωτερικά αστεία.

Κάθε φορά που βλέπετε μια χελώνα, είναι ασφαλές να πείτε ότι θα βρείτε ένα σημείωμα δίπλα της που λέει “σκύλος”. Αν δεν ξέρετε γιατί…καλά, πρέπει να παίξετε περισσότερο Elden Ring.

administrator
Ο Ιάσων έχει Δίπλωμα - Πιστοποίηση Δημοσίου ΙΕΚ Πληροφορικής, είναι web designer και ο δημιουργός του techgame.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *